YAPI MÜTEAHHİDİNİN GEÇİCİ OLMASI HALİNDE İSTENİLEN BELGELER
GEÇİCİ YAPI MÜTEAHHİTLİK YETKİ BELGESİ NUMARASI
VERİLEBİLMESİ İÇİN İSTENEN BELGELER
- Yapı Müteahhitliği Yetki Belgesi Numarası Başvuru Formu(EK-1)
- Başvuru Dilekçesi
- Tapu (Mülkiyeti Kanıtlayıcı Belgeler)
- Mühendis/Mimar Onaylı Proje Kapak Örneği (toplam büyüklük (m2) ve kat adedi belli olacak şekilde)
- Banka Dekontu
- Gerçek ve Tüzel Kişiler İçin: Başvuru Ücreti 4.800,00 TL,(Kod:1109)
- Yapı Kooperatifleri ve Ticari İşletmeler ise 10.600,00 TL (Kod:1110)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Geçici Yapı Müteahhitliğine İlişkin Bilgilendirme Formu
- Müşterek Tapularda Ortaklardan Noter Onaylı Muvafakatname İstenmektedir.
- Muvafakatnamelerde; Erzincan İli ….. ada-….. parselde yapılacak olan inşaat ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerinde müteahhitlik yetki belge numarası almaya yetkili olduğuna dair ibarelerin geçmesi gerekmektedir.
- Vekaleten başvuru yapılması halinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası almakla ilgili ibarenin vekaletnamede olması zorunludur.
- Kayıtlı Elektronik Posta(Kep) Adresi.
- PTT’den temin edilebilir.
ÖNEMLİ NOT 1: Geçici yapı müteahhitliği yetki belge numarası alınabilmesi için yapılacak inşaatın (Bodrum kat hariç, en çok 2 katlı olacak biçimde ) toplam inşaat alanı 500 m2’den küçük olma şartı vardır.
ÖNEMLİ NOT 2: Başvuru yapan kişinin mutlaka Türkiye’de ikamet etme zorunluluğu vardır. Yurtdışında yaşan kişilerin 2. ikametgahını ülkemize aldırması ve aldırdığına dair belge getirilmesi zorunludur.
ÖNEMLİ NOT 3: Tüzel kişi geçici müteahhitlik başvurularında Ticaret Sicil Gazetesi, Oda Kayıt Belgesi, Noter Tasdikli İmza Sirküsünün de bulunması gerekmektedir.
ÖNEMLİ NOT 4: “Tek parselde bir bodrum katı dışında, en çok iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 metrekareyi geçmeyen yapılar” için tapunun bulunduğu il müdürlüğünden geçici yetki belge numarası başvurularının yapılması gerekmektedir.
Başvuru dilekçesi
Bilgilendirme Formu