STRATEJİK AMAÇLARIMIZ
* Kırsal alanda fiziksel yerleşmenin düzenlenmesi, sağlıklı, güvenli yapılaşmanın kontrolü ve kırsal çevrenin korunmasına yönelik yapılaşma sağlanacaktır. * Planlamaya ilişkin yetkilerin sürdürülebilir yerleşme, kentleşme ve güvenli yapılaşma amacına yönelik olarak uyumlu kullanılması ve denetlenmesi sağlanacaktır. * İmar hizmetleri ile ilgili olarak yerel yönetimler ile işbirliği gerçekleştirilecek, eğitim programları düzenlenecek, bu konularda yerel yönetimlere rehberlik yapılacak ve kapasite artırılacaktır. * Etüt-proje yapımı ve proje kontrollük hizmetleri geliştirilecek ve hizmet kapasitesi artırılacaktır. * Kamu ve özel sektöre ait binalarda enerji verimliliğini artırıcı tedbirlerin alınması sağlanacaktır. * 5543 Sayılı İskân Kanunu kapsamında hedef kitlelerin sosyal, ekonomik ve kültürel durumları da göz önünde bulundurularak iskân talepleri karşılanacaktır. * Müdürlüğümüz kurumsal yapısını iyileştirecek faaliyet ve projeler gerçekleştirilecektir. * Kentsel gelişme, kıyı ve etkileşim alanlarına yönelik stratejiler belirlenecek ve kentsel gelişim için planlamalar yapılacaktır. * Planlamaya ilişkin yetkilerin sürdürülebilir yerleşme, kentleşme ve güvenli yapılaşma amacına yönelik olarak uyumlu kullanılması ve katılımcı planlamaya ilişkin olanaklar sağlanacaktır. * Piyasaya arz edilen yapı malzemelerinin güvenli olmalarının sağlanması yönünde çalışmalar yapılacaktır. * Binalarda enerji verimliliğini artırıcı tedbirlerin alınması sağlanacaktır. * Yapı Denetim Sisteminin etkinliğinin arttırılması sağlanacaktır. STRATEJİK HEDEFLERİMİZ
* Mekânsal planlama sisteminin; daha bütüncül, etkin, hızlı, yerel şartlara duyarlı ve katılımcı bir biçimde çalışmasını sağlamak, yerel yönetimlerle işbirliğini artırarak onlara rehberlik etmek ve uygulamaları denetlemek.
* Kentsel ve kırsal alanlarda düzensiz, riskli ve sağlıksız yapılaşma bölgelerinin planlı, nitelikli ve sağlıklı yerleşmelere dönüşümünü desteklemek.
* Kamu, özel sektör, gerçek ve tüzel kişilere ait tüm yapıların; güvenli, sağlıklı ve kaliteli yapımını sağlamak, bina envanter çalışmalarını yürütmek.
* Tüm yapılarda standartlara uygun malzemelerin kullanımını sağlamak, yapı denetim sistemini geliştirerek etkin, izlenebilir ve sürekli hale getirmek.
* İskân Kanununda belirlenen uygulamalarla bozulan sosyal hayatın ve fiziki çevrenin en kısa zamanda yeniden tesis edilmesini sağlamak.
* Kurumsal gelişimi sağlayarak paydaşlarımıza hızlı ve kaliteli hizmet sunmak.