Yapı Müteahhidinin Tüzel Kişi Olması Halinde İstenilen Belgeler
TÜZEL ŞİRKET İÇİN
MÜTEAHHİTLİK YETKİ BELGESİ BAŞVURU EVRAKLARI
Müteahhitlik yetki belgesi almak isteyen başvuru sahiplerinin, başvuru yapılan tarih itibarıyla en az bir ay süreyle geçerli olacak şekilde, aşağıda sayılan belgeleri, dilekçe ile Müdürlüğe sunmaları gerekmektedir:
- DİLEKÇE;
- Dilekçede, Tebligata Elverişli Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi yazması zorunludur. KEP adresinin doğru beyan edildiğini gösteren belge getirilmesi gerekmektedir.
- YAPI MÜTEAHHİTLİĞİ YETKİ BELGESİ NUMARASI BAŞVURU FORMU (Ek-1),
- TİCARET SİCİL GAZETESİ (Kuruluş Ve Son Sermaye Durumu) (İlgili Yıla Ait) (Aslı Veya Elektronik İmzalı)
3.1 İlgisine göre firmanın son pay durumu ile firmanın yönetimindeki görevlileri belirten Ticaret Sicil Gazetesi,
- BAŞVURU YAPMAYA YETKİLİ OLDUĞUNU GÖSTEREN BELGE;
- Tüzel kişi olması halinde, noter tasdikli imza sirküleri. (aslı getirilecek)
- Başvuru sahibi adına vekâlet edilmesi halinde, başvuruda bulunacak vekilin başvuru tarihi itibariyle geçerliliği devam eden noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.
- KAYITLI OLDUĞU TİCARET VE/VEYA SANAYİ ODASINDAN ALINMIŞ TİCARET ODASI ODA SİCİL KAYIT BELGESİ VE FAALİYET BELGESİ, (Aslı Veya Elektronik İmzalı)
- Faaliyet Belgesinde inşaat faaliyetleri ile ilgili Nace kodu (412001-412002-412003-412004-421101-421301-421302-422202-429103-429901-429902-429904-439910-449915 NACE KODLARINDAN BİRİ MUTLAKA OLMALIDIR ) yer almalıdır.
- VERGİ LEVHASI
- GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI KAYITLARINA GÖRE FAALİYET DURUMUNUN AKTİF OLDUĞUNA DAİR BELGE
(Vergi Dairesi Aktiflik Belgesi) (Mükellefiyet Belgesi)
- ŞİRKET ORTAKLARININ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN KİMLİK FOTOKOPİSİ
- ISLAK İMZALI DEKONT
- HalkBankası’na yatırılacak ücret için referans kodu https://basvuru.csb.gov.tr/ adresi üzerinden alınmaktadır.
- Müteahhitlik yetki belgesine ilk defa başvuran veya daha önceden yetki belge numaralarını ücret yatırmadan almış olanlar 13.500 TL (döner sermaye kodu 1108) kayıt ücreti.
- TÜZEL KİŞİ OLMASINDA HALİNDE SON PAY DURUMUNU VE YÖNETİMDEKİ GÖREVLİLERİ GÖSTEREN BELGELER;
- Bu bilgilerin tümünü göstermek üzere kayıtlı olduğu Ticaret Odasından alınmış Ortaklık Durum Belgesi, Onaylı Hazirun Cetveli veya bu hususları gösteren belgeler.
- Anonim Şirkette karar defteri ile birlikte şirket yönetim kurulu başkanının şirket kaşeli imzası ile pay oranlarını gösteren belge.
- KAYITLI ELEKTRONİK POSTA(KEP) ADRESİ.
- PTT’den temin edilebilir.
NOT: Ticari (şahıs) işletmelerinde tür/nev-i değişikliği ŞANTİYE-M sistemi üzerinden yapılmamaktadır. Tür değişikliği vergi dairesi ve ticaret odasından yapıldığı takdirde ŞANTİYE-M sistemi üzerinden ticari işletme otomatik olarak pasife alınmakta olup, Müdürlüğümüze yapılacak başvurularda tür değişikliği yapılamadığından yeni başvuru olarak değerlendirilmektedir. Ticari (şahıs) işletmesinin eski grubu kesinlikle yeni şirkete aktarılmaz. Ayrıca ticari (şahıs) işletmesine ait sınıflandırma işleminde kullanılan iş deneyim belgeleri için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir.
Ticari işletmeye ait sınıflandırma işleminde diploma kullanılmışsa; Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nin 47 nci maddesinin yedinci fıkrasına göre "Mezuniyet belgelerinin, belge sahibi dışındakilerce kullanılamayacağı; tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere, en az beş yıldır yüzde 51 veya daha fazla hissesine sahip mimar veya mühendis ortağının mezuniyet belgesinin hükümlerinin esas alınması gerekmektedir.
Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde; ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından, ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgenin sunulması zorunludur.
Doldurulması Gereken Evraklar