Erzincan ilimiz, Merkez İlçe, Demirkent Belde Belediyesi sınırları içerisinde dönüşüm alanı olarak planlanan sahada hak sahibi durumda olan vatandaşlarımıza, 17.02.2014 günü dönüşüm süreci hakkında, bugüne kadar yapılanları anlatmak, göstermek ve bilgi vermek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürümüz Vedat GÜRGEN, Genel Müdür Yardımcısı Hikmet HASPOLATLI, Daire Başkanı Zeynep AFŞAÖREN ve teknik uzmanlar ile beraber Demirkent Belediye Başkanı Hakan ÖRDEK ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Fatih GÜNDÜZ, ve ilgili yetkililer Belediye salonunda belde sakinlerine bilgilendirme yapmış ve görüş alışverişinde bulunmuşlardır.
DEMİRKENT BELDESİ AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANIN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ:
· Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hazırlanan imar planları 15.09.2014 tarihinde onaylanmıştır.
· Proje Alanı 03.04.2013 tarih ve 2013 / 4575 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Riskli Alan İlan edilmiştir.
· Proje alanı 4,89 hektarlık Proje Alanından oluşuyor.
· Proje kapsamında 4,89 hektarda meri planına göre 198 olan konut sayısı 176 konuta düşürülecek, alana 46 adet ticarethane gelecek bölgede, yerinde dönüşüm ilkesi uygulanacak.
· Bölgedeki dönüşüm, kendi içinde tamamlanacak, hak sahipleri evinden çıkmadan rezerv alanda konut üretimine başlanacak.
· Proje ile kentle bütünleşen bölgede, bölgenin sosyal ve kültürel yapısı ile uyum içerisinde yeşil alanlar, spor alanları, sosyal donatılar, ticaret alanı ve giriş + 3 katlı konut bölgeleri düzenlendi.
· Bölgede farklı aile dokularına, büyüklüklerine ve yaşam tarzlarına uygun, bölge halkının talepleri doğrultusunda 124 m² den 162 m² ye kadar farklı daire tipi ve AVM içerisinde 53 m² den 804 m² ye kadar 6 farklı ticarethane tipi üretilecek.
· Dönüşüm alanı, sosyal donatı ve kültür tesisleri, spor tesisleri, yeşil alanları ve ticari üniteleriyle Demirkent Erzincan’ın önemli merkezlerinden olacak.
· Proje ile ulaşım altyapısı geliştirilecek, 223 araba kapasiteli açık otopark ile alandaki otopark ihtiyacı karşılanacak.
· Proje Alanında bir dini tesis üretilecek. Bu tesisin hemen önünde bölgede dağınık halde bulunan dükkan ve ticarethaneleri bir arada bulunabileceği AVM oluşturulacak, bölgenin sosyal ve ticari hayati geliştirilecek.
· Alanda projeyle birlikte hem güvenli bir yaşam alanının oluşturulması, hem de yaşam kalitesinin yükselmesi sağlanacak.