http://www.temizcevreengelsizhayat.org/anasayfa.php
SIKÇA SORULAN SORULAR
Cevap: Size en yakın okul, cami veya muhtarlıkta bulunan “Temiz Çevre Engelsiz Hayat” logolu yeşil bidona bir pet şişeyle birlikte ağzı kapalı olarak bırakabilirsiniz.
Cevap: Toplanan yağlar geri dönüşüme kazandırılarak elde edilen gelirler Türkiye genelindeki engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarında kullanılacaktır.
Cevap: Lavaboya ya da çöpe dökülen yağlar şehir arıtma tesislerinde arıtılamadığı için akarsu, göl ve denizlere karışarak su kirliliğine sebep olmaktadır. İçme suyu kaynaklarına çok büyük zararları vardır. Ayrıca şehir kanalizasyon şebekelerinin tıkanmasına sebep olarak yoğun yağışlarda sel ve taşkınların meydana gelmesine neden olmaktadır.
Cevap: Çevre Kanunu kapsamında dökülmesi yasaktır. Tespit edilmesi durumunda cezai işlemler belediyeler vasıtasıyla yapılmaktadır.
Cevap: Başta 16 Büyükşehirde olmak üzere okullar, camiler, muhtarlıklar ve belediyenin belirlediği merkezi yerlerde bulunmaktadır. Kısa bir süre içerisinde bidonlar 81 il merkezinde aynı şekilde yer alacaktır.
Cevap: Bulunduğunuz il ve ilçe bilgisinin de yer alacağı şekilde iletişim formumuz yoluyla bizimle irtibata geçmeniz halinde 1 ay içerisinde toplama bidonları o il ve ilçede yerleştirilecektir. Bu süre zarfında kapalı bir pet şişede toplamaya devam edebilirsiniz. Bidon dağıtımı yapıldığında sizinle iletişime geçerek bilgilendireceğiz.
Cevap: Türkiye genelinde yıllık yaklaşık 300 bin ton bitkisel ve hayvansal atık yağ oluşmaktadır. Bunun %95’i kanalizasyonlara karışarak çevreyi, içme sularını ve denizleri kirletmektedir.
Cevap: Bitkisel yağlar kızartmada en fazla 2 defa kullanılmalıdır. Daha fazla kullanılan yağlar insan sağlığına zararlıdır.
Cevap: Sindirim sistemine büyük zararlar verebilir. Midede yanma hissi oluşur. Fazla kullanılması durumunda yağ içerisinde çok fazla miktarda kanserojen maddeler oluşur.
LÜTFEN; ATIK YAĞ BİDONLARI TEMİNİ İÇİN İLETİŞİM LİNKİNDEKİ FORMU DOLDURUN...